Oktober 2011

Een drukke maar plezante zomer gehad! Vele demonstraties gegeven voor groot publiek en verschillende voor kleinere groepen. Allen waar zeer bijzonder en overal zijn we super ontvangen geweest. Bedankt allemaal om ons de gelegenheid te geven aan de mensen te tonen hoe mooi een relatie tussen mens en dier kan zijn!

Voor Fleur was het haar eerste zomer als “demo hond” en dat heeft ze voortreffelijk gedaan. Ze heeft reeds een eigen kleine fanclub. En haar “spaanse pas” is al bekend tot in Wales. Voor Ellen was het leuk om deze zomer samen met haar hond mee te doen in de demo’s.

Ikzelf ben een paar keer op stage geweest bij Mary Ray in de U.K. met Fleur, we hebben er veel bijgeleerd! Het was een goede aanvulling op de lessen met Jorn van hondenschool De Snuffel. Ook Mary hecht enorm veel belang aan een goede basisopleiding en het behoud ervan. De rest komt vanzelf. Net als bij de paarden trouwens!

Wie helpt dit paard?

Hoe jammer het ook is, ik heb Ulyse die vorig jaar geadopteerd is geweest moeten gaan terughalen. Wegens privé redenen kon Britt niet meer het paard zorgen.

Ulyse is nu veel te mager. Maar daar komt snel verandering in :) Mentaal is ze héél rustig en lief. Ze heeft het nog moeilijk om haar voeten te geven, maar ook daar zijn we druk me bezig. Zodra ze wat sterker is geworden, zal ik haar opnieuw bitloos starten.

Indien je intersse hebt voor het paard kun je met haar komen bezig zijn bij ons. Ulyse is een merrie geboren op 18/08/2002 ongeveer 1,55m type arabier. In orde met alle papieren. Heeft wat littekens op de benen, maar haar uitstaling maakt veel goed.

Let op!! Het paard wordt onder strikte voorwaarden geadopteert of in bruikleen gesteld door mij of door the old horse lodge. Je kan het paard dus niet verkopen, mee kweken, laten slachten, ... Er kan een waarborg gevraagd worden, waarvan je dan jaarlijks een deel terugkrijgt,( max bijdrage 500 €).

Het paard mag niet in een box gehouden worden. Natuurlijke huisvesting. Deze voorwaarden moet niemand doen afschikken, het is gewoon omdat we willen dat het paard een goede thuis heeft. Heb je een voorstel, neem gerust contact op, dan bekijken we het samen wat er mogelijk is.

Net voor de nieuwbrief verstuurd kon worden hebben we al een geschikte plaats gevonden voor Ulyse!!! Ze graast voortaan in de weides van VZW perdito te oostende.

VZW Perdito Vereniging voor Paarden in Nood: www.vzwperdito.webs.com

Ze zal er verwend worden door deze mensen en veel aandacht krijgen van kinderen die op bezoek komen. Ze heeft dus uiteindelijk ook haar geluk gevonden. VZW perdito is een vereniging die verwaarloosde en ongewenste paarden helpt . Deze mensen kunnen alle steun gebruiken. Ikzelf heb gezien welk prachtig werk ze leveren!

Wil je deze vereniging en hun goede werk steunen, dan kun je iets storten op hun rekening: 860-1111780-45 (BIC : SPAABE22 - IBAN : BE44 8601 1117 8045)

Ook speciale dank aan the old horse lodge die me weer bijstonden met raad en daad. hartelijk dank! zij kunnen uiteraard ook altijd uw steun gebruiken! hun rekening (terwijl we toch bezig zijn:)): 449-0661331-62

En natuurlijk Tine voor de gouden tip!! Dank je Tine.

Er staan verschillende aangeraden stages in het agenda op de site: waaronder een stage clickertraining met kippen! Deze is echt de moeite waard om je timing te testen. Verder is er ook de stage met Kay Laurence.

Wenst u een demonstratie/infovond Horsemanship en dogmanship, hoe wij leren en bijleren? Aarzel dan niet contact op te nemen en ik werk een voorstel uit. Ook demonstraties voor scholen en rusthuizen, evenementen, ...

Demonstratie Horsemanship met Havane en Gaetina en demonstratie dogmanship met Fleur !!!

• Demonstratie op muziek met Havane, de éénheid tussen mens en paard op de grond, zonder enige vorm van dwang of straf. Pure lichaamstaal en onzichtbare communicatie.
  • Uitleg met Gaetina hoe U zelf kan starten met Horsemanship.
  • Vrijheidsdressuur op muziek! polka, podest, voetballen, spaanse pas, buigen, knielen, liggen, zitten, ... Het komt allemaal aan bod!
  • Dogmanship! NIEUW !! Met Fleur laat ik u zien hoe wij onze band aan het opbouwen zijn. Wat we zoal kunnen, wat we aan het leren zijn.
  • Eventueel een kleine demo met een voor Vero onbekend paard.

Voor verdere info raadpleeg het agenda op de site.

Groetjes Vero.
“Zie je paard graag en toon hem dat je hem graag ziet”