Juli 2013

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, kan u hier klikken
Vero's Horsemanshipschool

Natural Horsemanship - Clickertraining - Vrijheidsdressuur - Demonstraties - Vero's Dierendagboek - Agenda

 

VERO NIEUWS

Vero's horsemanship school geeft dit jaar geen demonstraties. Vero heeft vorige winter en dit voorjaar verschillende opleidingen gevolgd in binnen en buitenland. Er was geen tijd meer om een mooie nieuwe demo in elkaar te steken. Ook de manier van aanleren en omgaan met paarden is licht aangepast, we werken nu nog meer beloningsgericht. Jawel, ik weet dat we al aanzien werden als “de zachte” met paarden, wel nu werken we nog véél subtieler!!

Na alle opleidingen/seminars op verschillende trainingsgebieden, zien we nog veel meer en passen we ons constant aan.

Havane is goed hersteld van haar koliekoperatie en geniet nu van haar pensioen op de weide samen met de andere paarden. Gaetina en Fleur zijn nu mijn leermeesters geworden, en geloof me we hebben interessante en prachtige uren samen!

Nieuw is dat we aan de hand van een thermografie onderzoek kunnen vaststellen als het paard al dan niet een fysiek probleem heef. Ten onrechte denken mensen soms dat een paard iets niet wil uitvoeren, of denken ruiters dat het paard geen respect heeft terwijl het paard het gewoon niet kan uitvoeren zonder pijn.. Met thermografie kan ik problemen duidelijk in kaart brengen. We kunnen een zadelonderzoek verrichten, blessures helpen vinden en opvolgen in het herstelschema. “Meten is weten!”

Via Vero's dierendagboek, Facebook en YouTube kun je volgen hoe ik mijn paarden verder opleidt. Mijn belevenissen met andere paarden en de opleiding van Fleur (een jonge Dalmatiër)
Kijk gerust eens rond op de site, er staan reeds vele foto's en verschillende filmpjes op.


Deze maand:

Wat is thermografie?

Belangrijke opmerking! Vooraleer ik aan de opleiding thermografie ben begonnen heb ik goed opgezocht waar ik een deftige opleiding kon volgen. Het blijkt dat het opleidingscentrum van Irma : www.thermografie-paard.nl het enige centrum is die werkt met experten op het gebied van thermografie. Bv Tracy Tuner uit de USA. wat een ervaren dierenarts/thermograaf!

Thermografie is een Fysiologische Meetmethode. We meten de warmte uitstraling van het lichaam van het paard meestal voor en na beweging. De camera zelf geeft geen stralen en we moeten het paard niet aanraken. Het is een uiterst veilige manier om blessures, overbelasting, ontstekingen, ... En nog zoveel meer in kaart te brengen. Ik zal op mijn site niet veel extra info over thermografie noteren. Daar de site van Irma: www.thermografie-paard.nl meer dan volledig is en ik eigenlijk alleen maar kan overnemen wat zij al zo mooi uitgewerkt heeft.

Voor mijn verdere opleiding heb ik “case studies” nodig. Voortaan kan u terecht bij mij voor thermografie onderzoeken paard.

Als kostprijs volg ik dezelfde als in de school in Nederland, nl.:

  • Uitgebreid onderzoek van het hele paard: 185 € (50-60 opnames voor en na beweging) ook het zadel bekijken we indien er aanleiding toe is.
  • Locatie van interesse: 65 € bv: hoefzweer, peesblessures, hoefbevangenheid, aantonen als kissing spine een actief of inactief proces is.
  • Rug en zadelcheck: 85 € incl zadelcontrole na het rijden “beter voor niks gescand dan te laat gescand!”
  • Gratis 4 foto’s worden u per mail toegestuurd.
  • Wenst u een rapport voor de dierenarts? Kostprijs 25 €.

Les: enkel op afspraak voor Clickertraining, horsemanship, vrijheidsdressuur en rechtrichten. Kostprijs 40 €/uur

Prijzen geldig bij ons in Adinkerke, op andere locatie zijn de prijzen duurder.

Alle lessen/onderzoeken dienen vooraf betaald te worden.


Wat komt:

  • Geen agenda-items

Verder rest me u allen nog een fijne zomer toe te wensen!

Voor verdere info raadpleeg het agenda op de site.

Groetjes Vero.
“Zie je paard graag en toon hem dat je hem graag ziet”


info@horsemanshipschool.be - www.horsemanshipschool.be
Uitschrijven

Terug naar overzicht

Facebook Vero's Horsemanshipschool

-->